Oorreflexmassage

Massage & voetreflexologie bij Ingrid
Gorinchem

Oorreflexmassage

De reflexmassage van het oor is laagdrempelig en vormt voor de meeste mensen een prettige en toegankelijke behandeling.

Een groot voordeel is het gelijktijdig kunnen behandelen van beide oren, waardoor de linker- en rechterzijde kunnen worden gebalanceerd.

De reflexmassage kan aansluiten bij meerdere doelstellingen:

  • Ter algemene ontspanning. De oormassage wordt door de meeste mensen als rustgevend en zeer ontspannend ervaren. De behandeling kan gebruik worden bij stress, onrust of hyperactiviteit. Ook bij kinderen prima toepasbaar.
  • Ter activering van bepaalde lichaamsfuncties. Bijvoorbeeld ter stimulatie van de lichaamscirculatie of als ondersteuning voor spijsvertering.
  • Als therapeutische toepassing. Bijvoorbeeld om lichamelijke of emotionele verstoringen te ondersteunen en behandelen. Voor de therapeutische massage wordt op voorhand in kaart gebracht wat de klachten van dit moment zijn.
  • Voor het therapeutisch gedeelte kan gebruik gemaakt worden van: een massagestaafje, met een wat dikker uiteinde dan de druktaster voor onderzoek waarmee bepaalde zones gemasseerd kunnen worden; en van verblijfskorreltjes van diverse materialen.
  • Verblijfskorreltjes * : indien oor korreltjes gewenst zijn, is direct na afloop van de massage een goed moment. Op bepaalde oorpunten worden (semi-) permanente korreltjes geplaats om een meer langdurige activering van bepaalde zones te kunnen geven. Dit zijn punten die meer ondersteuning nodig hebben, op gebieden waar snel terugval optreedt.
  • Doelgroep : de techniek is bij iedereen toepasbaar. Ook zeer goed bruikbaar bij kinderen mits ze op een leeftijd zijn dat hen uitgelegd kan worden wat de korreltjes zijn, dat ze deze niet per ongeluk eraf trekken en in hun mond stoppen.

*) Verblijfskorreltjes zijn kleine korreltjes (van een metaalsoort of het zaadje van een plant) die ongeveer een week in het oor(schelp) blijven zitten.
Het doel van deze verblijfskorreltjes is om belangrijke acupunctuurpunten langdurig te stimuleren.
Dit heeft een ondersteunend effect naast de reguliere behandeling. De verblijfskorreltjes zijn afgeplakt met een pleister.

WhatsApp chat